martes, 19 de mayo de 2015

Tractament fitosanitari als arbres de la plaça Onze de Setembre

Un operari de El Vilar aplicant en el dia d'avui el tractament fitosanitari. El departament de Medi ambient de l'Ajuntament de Blanes, aplica un Tractament fitosanitari mitjançant el mètode de l'endoteràpia als arbres de la Plaça Onze de Setembre per combatre l'anomenat tigre del plàtan.

L'endoteràpia vegetal, coneguda comunament com endoteràpia, és un mètode alternatiu de Tractament fitosanitari de l'arbrat urbà de baix impacte ambiental. El sistema consisteix en la injecció al tronc d'una substància nutritiva o fitosanitària que és traslocada a través del xilema de la planta en sentit acrópeto.
L'endoteràpia aporta avantatges respecte als tradicionals tractaments aeris, entre els quals destaquen l'absència de nebulització o atomització de productes químics en l'ambient així com la seva innocuïtat per a la salut de les persones (Ciutadans i aplicadors). A més és pot focalitzar el tractament, evitant així a els tractaments indiscriminats.

 Amb aquest mètode és pretèn controlar la plaga del tigre del plàtan (Corythuca ciliata) És tracta d'un insecte xuclador que s'alimenta de la saba de les fulles, deixant-els punts grocs; el causant és troba al revés de la fulla. El símptoma més característic és la decoloració de les fulles, començant per la intersecció dels nervis secundaris amb el principal fins a deixar tota la fulla completament groguenca.







No hay comentarios:

Publicar un comentario